Penningmeester

Terwijl we eigenlijk nog maar net over de helft van het jaar zijn, zijn we inmiddels aangekomen waar het voor ons bestuur vorig jaar mee begon: de sollicitatieperiode voor het nieuwe bestuur van G.S.K.V. De Parabool is geopend. Hoewel het allemaal nog zo kort geleden lijkt te zijn dat ik solliciteerde, zal het niet lang meer duren voor er een nieuw kandidaatsbestuur kan worden gepresenteerd. Deze kandi’s zullen daarna met ons mee lopen, langzaam wat taken overnemen, bestuursplannen schrijven voor het nieuwe jaar, gefeut worden, op overdrachtsweekend gaan en uiteindelijk ingehamerd worden tijdens de Algemene Leden Vergadering.

Aan mij de taak om de functie van penningmeester te beschrijven. Als penningmeester hou je je bezig met de financiën van de vereniging en ben je dus verantwoordelijk voor wat er speelt op financieel gebied. Je maakt de begroting voor het komende jaar, regelt de incassorondes, zorgt dat facturen betaald worden en verstuurd zelf facturen. Van alle geldstromen die er in en uit gaan bij De Parabool houdt je een boekhouding bij in het boekhoudprogramma Conscribo. Je hebt contact met de penningmeesters van de commissies, en onderhoud samen met de sponsorcommissie het contact met sponsoren. Na de TAV lijkt het nieuwe theehuisje dichterbij dan ooit en de penningmeester zal zich komend jaar daarom ook bezig houden met de nieuwe financiële uitdagingen die hierbij komen kijken, wat erg interessant is.

Daarnaast houd je je natuurlijk ook bezig met alle andere zaken rond de vereniging. Denk aan thuisspeeldagen, borrels, reizen etc. Samen met je bestuur ben je van alles op de hoogte en zorg je dat alles soepel verloopt. Ik heb er tot nu toe erg van genoten, en kan iedereen aanraden om te solliciteren naar de mooie functie van penningmeester!

Stuur je sollicitatie voor 1 maart 2018 naar bestuur@parabool.com