Lid technische zaken

Al vier inspirerende betogen over de verschillende functies in het bestuur hebben jullie als het goed is gelezen. Aan filosofische quotes en vindingrijke vergelijkingen geen gebrek en de druk om een enigszins aantrekkelijk beschrijving van mijn bestuursleven te geven is dan ook immens. Nu is het de vraag of ik zoals Kjeld Nuis piek op het juiste moment, of toch als Koen Verweij met mijn staart tussen mijn benen afdruip.

Precies een jaar geleden besloot ik om de kans die er lag te verzilveren en mij in de vijfmansbob te wagen die nu ook wel als prachtige bestuur “Wy brandt los ‘17’18” bekend staat. De bekendmaking als Kandi was als een huldiging in het Holland Heineken Huis zonder daadwerkelijk ook maar iets gepresteerd te hebben; Heerlijk! Vol goede moed begon ik in de maanden hierna de bobslee in beweging te krijgen: jaarplannen maken, technische commissie vormen, trainers zoeken, voorbereiding vormgeven. Een mooi proces om dan eindelijk na de zomer in de voorbereiding de bob in te kunnen springen om af te gaan dalen.

In het begin knal je uit enthousiasme nog wel eens tegen de randen van de baan aan, maar hoe meer tijd in de bob, hoe soepeler je de juiste lijn vindt in de bochten. Goed om te zien is het hoe veel mensen zich zorgen maken dat je wel de juiste lijn neemt en ik vond het mooi om af en toe samen met het team te laten zien dat een andere lijn je ook naar de finish kan brengen.
De finish, het einddoel, van Lid Technische Zaken was voor mij het zorgen dat iedereen plezier beleeft tijdens het korfballen bij De Parabool. Hetgeen wat toch de meest hoofdzakelijke reden is om je aan te melden bij de allermooiste (studenten)(korfbal)vereniging van Groningen(en omstreken). Juist dit vond ik het mooie van deze functie omdat iedereen binnen de vereniging dit belangrijk vindt en in dat opzicht heb je veel verantwoordelijkheid. Gelukkig deelde ik die verantwoordelijkheid met in ieder geval de gezelligste technische commissie ooit en naar mening ook de beste.

Een bestuursjaar doen is natuurlijk geen Olympische prestatie en hoewel ik dit jaar meer vloeibaar goud gezien heb dan ooit zijn er geen medailles te verdienen. Wat het me wel heeft opgeleverd zijn heel veel mooie ervaringen en levenswijsheden waarvan ik zeker weet dat ik ze niet had gehad wanneer ik besloten had om de bobslee voorbij te laten glijden.

Heb jij nou ook die Paraboolympische droom om bestuurslid te worden en misschien zelfs wel als Lid Technische Zaken? Solliciteer dan direct en ik zal mijn best doen om jouw bobslee op gang te helpen!

Stuur je sollicitatie voor 1 maart 2018 naar bestuur@parabool.com