Commissaris Intern

‘We used to have it all, but now’s our curtain call. So hold for the applause, and wave out to the crowd, and take our final bow. It’s our time to go, but at least we stole the show.’ Na een jaar lang in de schijnwerpers te hebben gestaan, is het tijd voor een nieuw bestuur. In juni zal het doek voor ons vallen en komt er een einde aan onze mooie vaart.

Bestuur doen is een jaar om niet te vergeten. Een jaar lang waar je een geweldige vereniging onder je hoede hebt. Een sport voor het leven, een vereniging om nooit te vergeten en mensen om je heen die je accepteren zoals je bent.  Een functie bekleden in het bestuur houdt in dat je keuzes moet maken, van alles op de hoogte moet zijn en jijzelf aan het roer staat.

Soms vaart je leven zijn eigen weg, maar sommige jaren zit het geluk je net even iets meer mee dan andere jaren. Dit geluk zit in het moment dat jij te horen krijgt wanneer jij de functie commissaris intern voor een jaar mag bekleden. De commissaris intern heeft een sterke sociale verbintenis met de vereniging. Jij bent namelijk het aanspreekpunt van alle commissies en hun commissievoorzitters. Elk evenement is jouw eindverantwoordelijkheid, waarvoor je veel overlegt met de commissievoorzitters. Jij bent degene die beslist: ‘The show, it can go on.’ Soms moet je keuzes maken die niet voor iedereen de leukste zijn en soms moet je creatief zijn om het beste slootje te bevaren. Denk hierbij aan de voorzittersvergaderingen, maar ook het indelen van de commissies.

Het bestuur is niet alleen de vracht afleveren in goede haven, maar soms sta je ook aan het roer van een partyboot. Denk hierbij aan thuisspeeldagen, borrels, activiteiten en de vele feestjes die wij als vereniging iedere maand organiseren. De activiteiten bezoeken waar jij (mini)vinger in de pap heb gehad. Het hebben van al die gezelschap om je heen en het maken van nieuwe vrienden voor het leven, namelijk je eigen bestuursleden.

‘Your debut can be a masterpiece, but in the end for you and me, the show can’t go on.’ Voor mij stopt het hier en moet ik het stokje in juni overgeven aan de volgende commissaris intern. Lijkt het jouw nu wat om volgend jaar bestuur te doen? Solliciteer dan snel en geef vooral je voorkeur uit naar de functie commissaris intern.

Stuur je sollicitatie voor 1 maart 2018 naar bestuur@parabool.com