Aan mijn beste vriend – Parabool 2

Lieve allerbeste vriend,

Ik hou van jou. Meer dan van wie dan ook. Soms sta ik er wel eens van versteld hoe het mogelijk is dat we zoveel platonische liefde voor elkaar kunnen voelen, terwijl we elkaar nog amper een half jaar kennen. Dat een gemeenschappelijke passie mensen kan verbinden is wel duidelijk! Haha! 

Wat een schok toen ik jouw brief gister ontving zeg! Echt jammer dat je het vliegticket dit keer niet kon betalen en zo de wedstrijd moest missen! Ik snap dat het duur is om wekelijkse vanuit Nieuw-Zeeland hier naartoe te komen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me wel een beetje in de steek gelaten voelde. Het was toch de eerste keer dat we niet samen naar de wedstrijd gingen en goh, wat een fantastische wedstrijden hebben we al gezien dit jaar, hè? Weet je nog die spannende wedstrijd tegen Sparta Zwolle die ze echt op het nippertje verloren? En hoe ze zich daarna herpakten en sindsdien ongeslagen bleven? Weet je nog die 1-33 overwinning tegen Quick ‘21?.. Zucht, natuurlijk weet je dat nog. Daarom zijn we ook beste vrienden.  

Over Quick ’21 gesproken! Dat was natuurlijk de tegenstander deze week. De tegenstander in de wedstrijd waar JIJ niet bij was. Ongelooflijk..

Maar goed, de wedstrijd was weer geweldig! Echt alles zat erin: dramatiek, goed spel, prachtige doelpunten, passie..noem maar op! Toen ik na de glorieuze overwinning me stiekem achter de spelers verstopte (ik was echt heel dichtbij ze! Je had er bij moeten zijn!) hoorde ik iets in de trant van ‘geen zin om hier een verslag over te schrijven’ en ‘kreeg een beetje een klamme zak van deze pot.’ Ik heb daarna gelijk een e-mail gestuurd en verteld dat jij niet bij de wedstrijd kon zijn en heel graag een verslag van de wedstrijd zou krijgen van één van de spelers. Ik had verwacht dat hij boos op me zou worden dat ik een verraderlijke fan verdedigde, maar hij heeft me warempel een paar hoogtepunten van de wedstrijd teruggestuurd in verslagvorm! Hier zijn geniale teksten:

Tja, wedstrijdje tegen Quick ’21 2. Wat valt daar nou over te zeggen? Het was niet echt een wedstrijd om over naar huis te schrijven. 

1) “Hier komen heer!” riep de scheids. 

Een gele kaart. Nogal onnodig als je tien punten achterstaat en weet dat je toch niet meer gaat winnen. Tekenend voor het doorgeslagen fanatisme van Quick ’21 2 deze wedstrijd. Voor de rest waren ze best aardige lui.

2) “Hele vak eruit!” riep Rienk.

Na in de tweede helft langer dan een kwartier bijna geen korf te hebben geraakt (zelfs een gemiste strafworp raakte amper de gele mand) was het genoeg geweest. Tijd voor wat nieuwe energie in het spel van de Parabool. Met het nieuwe vak ging het weer iets beter draaien en kwam er nog een einduitslag van 21-10 op het scorebord te staan. Het was een nogal grijze wedstrijd.    

Haha! Dit is natuurlijk met verfijnd sarcasme geschreven, want de wedstrijd was echt heel leuk! Zoals altijd..

Leuk verslag hè? Nu is het toch een beetje alsof je erbij was. Was je er maar bij. Ik mis je. Ik mis mijn beste vriend. Hopelijk lukt het je om die tweede hypotheek af te sluiten zodat je de wedstrijd van volgende week tegen Amicitia 3 wel gewoon bij kan wonen, zoals een fatsoenlijk fan natuurlijk ook hoort te doen. Misschien kunnen we dan proberen om.. o dit wordt echt heel gewaagd wat ik ga zeggen.. om echt eens met een speler te gaan praten! Denk daar maar eens over na.

Hou je sterk! Hopelijk tot volgende week en weet dat ik ondanks dat je zaterdag er niet bij was nog steeds van je hou! Bedenk echter wel, als je volgende week er weer niet bent hoef je geen moeite meer te doen om nog een brief terug te sturen. Ik zal hem dan ongeopend laten. 

Liefs,

Je aller aller allerbeste vriend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s