Vier kwarten

‘Waken voor overmoed’ was het motto van het tweede voor afgelopen zaterdag. Van ploegen als Amicitia, De Meeuwen en Wit-Blauw verwachtten we tegenstand, maar over Noordenveld 2 werd laks gedaan. Achteraf kunnen we zeggen dat we ergens gelijk hadden, maar het is niet tactisch zoiets tijdens de voorbespreking te benoemen.

Dus vol goede (over)moed en zin begonnen we aan de warming-up.

Tijdens de warming-up wordt er vaak al naar de tegenstander gekeken. Zijn ze lang? Fit? Sterk of atletisch? Zo kun je een voorspelling doen tegen wat voor tegenstander je straks staat. Ook deze keer zaten we naar de opponent te kijken, maar nu vol verbazing. Het grootste deel van het team had zich in een halve cirkel om de strafworpstip verzameld met de handen op de rug en het hoofd gebogen, terwijl één dame zich als een levend standbeeld richtte op de vrije bal. Dit ritueel duurde pakweg vijf minuten, waardoor wij ons afvroegen wat voor voodoo praktijken de tegenpartij had verzonnen om de Paarse magie te kunnen verdrijven.

Normaliter mogen sieraden niet op het veld worden gedragen, maar de scheids bekommerde zich niet om deze kleine lettertjes, waardoor wij bang werden voor verstopte zakhorloges die ons zouden hypnotiseren of voor scherpe, gemene nagels die de Noordenvelders in een achtkoppige Wolverine zouden veranderen. Oh, wat hadden we graag onder leiding gestaan van Bert Blauw deze keer.

Gelukkig was Roden door haar noordelijke ligging nèt iets te nuchter om onder invloed te geraken van de Witte Wieven en hadden we van al deze duistere praktijken vandaag geen last.

We konden ons ‘eigen spel’ spelen en na twee kwarten stond de duidelijke stand van 12-35 in ons voordeel op het bord.

Twee kwarten? Ja, want het er werd goed gebruik gemaakt van het nieuwe wisselbeleid en in het derde kwart stond een geheel nieuw en fris team op het veld. Dit team werd echter omgedoopt tot De Parabool 1 en er werd voor het publieksplezier een schotklok aan het spel toegevoegd.

Dezelfde lijn van hun voorganger werd doorgezet en na een klein uurtje hard werken kon de andere helft van de selectie ook moe maar voldaan het veld afstappen.

Vier kwarten, vier punten.

Of Sinterklaas had Roden dit jaar overgeslagen, of ze waren vergeten hun verlanglijstje in te vullen.

Wat het ook was, De Parabool mocht met een totaalstand van 25-65 terug in de auto naar Groningen.

Sinds tijden is er door de selectie weer vier volle punten gepakt en was uiteindelijk Gerald de enige die zich die dag had buitengesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s